Press – konferencija Kluba

Dana 20.Decembra 2017. održana je Press – konferencija  Kluba
* G-din Nedžad Heco je u svojstvu predsjednika govorio o organizacionoj strukturi kluba i otežanim (finansijskim) uslovima u kojima se odvijala aktivnost. I pored brojnih poteškoća postignuti rezultati su izuzetno dobri, ali priznao je da se moglo i više, osvrnuvši se na posljednje Svjetsko prvenstvo gdje smo očekivali više od naših atletičara.
* Sekretar Kluba, Aziz Kevelj iznio je podatke o broju osvojenih medalja na domaćim i Međunarodnim takmičenjima i kazao da su postignuti rezultati i plasmani dokaz kvalitetnog rada  uprave i atletičara te da je ovaj sportski kolektiv postao “brend” ne samo ZDK nego i cijele BiH. Osvrnuo se i na tradicionalni Međunarodni atletski Miting koji je poznao prepoznatljiv u Evropi pa i šire.
* Šef stručnog tima Mehmed Skender kazao je da je zadovoljan postignutim rezultatima. Osim brojnih medalja na raznim takmičenjima odbranili smo titulu prvaka u Ekipnoj konkurenciji za Seniore, a samo malo je nedostajalo da to uradimo i u Juniorskoj konkurenciji (greškom takmičara u štafeti, titula koju smo “imali u džepu”, nam je izmakla). Takođe kazao je da su postignuta i tri Rekorda BiH: Mesud Pezer u bacanju kugle (Seniorski), Mediha Salkić u bacanju kugle (Juniorski) i Eldar Dautović u višeboju (rekord za mlađe Juniore).
* Atletičar Hamza Alić kazao je da je zadovoljan postignutim. Posebno je istakao svoj rezultat postignut na Međunarodnom mitingu u Zenici gdje ga posebno inspiriše domaća publika, ali i dobre rezultate i pobjede na nekim drugim takmičenjima (posebno mitinzima). Istna, priznao je da je i on očekivao više na Svjetskom prvenstvu, ali se “kockice nisu posložile” i to je to.
           Svi prisutni složili su se da će naredna godina biti još uspješnija . U toku su pripreme ( Mileusnića -SAD), Tuke i Mujezinovića (Italija), Pezera (Švedska, potom Beograd), (jedna brojnija grupa će u Januaru u Makarsku)… Takođe, valja pomenuti da su u toku aktivnosti za zatvaranje finansijske konstrukcije za rakonstrukciju atletske staze i borilišta na njoj, a planirani početak i završetak radova je Maj 2018. Očekuje se realizacija obećane pomoći Vlade i resornog Ministarstva ZDK. Grada Zenice, Federacije BiH  i BiH. Svjetska atletska federacija (IAAF) je već doznačila inicijalna sredstva.
WordPress Video Lightbox Plugin